Shroud: ”Kommer inte försvinna någonstans”

Här vinner Sentinels historiska Valorant-titeln
Shroud.
Foto: Twitch
Finalen i VCT Masters.
Foto: Colin Young-Wolff

Valorant växer i stor takt och Masters-finalen hade en miljon tittare som högst.

Nu bekräftar Riot Games att det populära spelet snart får en mobilversion.

– Så länge Riot uppdaterar spelet med nya agenter, kartor och meta-förändringar så kommer inte Valorant försvinna någonstans, säger storstjärnan Shroud.

Spelutvecklare Riot Games meddelar i dag att man i snitt har över 14 miljoner spelare i Valorant varje månad, ett år efter att spelet släpptes.

Nyligen fullbordades också den första internationella turneringen för världens bästa lag, VCT Masters, där amerikanska Sentinels vann finalen mot europeiska hoppet Fnatic inför rekordtittare.

Under hela juni kommer årsdagen firas med olika priser i spelet som spelare kan vinna och andra initiativ som kommer presenteras framöver. 

Samtidigt meddelar Riot Games nu också att Valorant snart kommer att få en mobilversion, men avslöjar inte när det blir tillgängligt. 

– Vi är överglada över att snart kunna erbjuda samma tävlingsmässiga Valorant-upplevelse till fler globala spelare, säger Anna Donlon på Riot Games i ett pressmeddelande.

Valorant hyllas också av flera storstjärnor efter spelets första år.

– Valorant är det första taktiska shooter-spelet på länge med ett företag bakom som bryr sig överhuvudtaget, säger Mike ”Shroud” Grzesiek i ett pressmeddelande.

– Vad som gjorde att Valorant tilltalade mig initialt var att jag älskade förmågorna tillsammans med högt talangbaserat gameplay. Och allt Riot rör blir till guld, säger Tyler ”Ninja” Blevins.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.