Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Se otroliga skillnaden – i nya ”Mass Effect”

Se otroliga spelgrafiken som alla pratar om
Mass Effect då.
Foto: Bioware
Mass Effect i nya ”Legendary edition”.
Foto: Bioware
Bioware visar upp stora visuella förbättringar.
Foto: Bioware
Foto: Bioware
Foto: Bioware
Foto: Bioware
1 / 7

Snart släpps en ny version av den otroligt populära spelserien ”Mass Effect”.

Spelutvecklaren Bioware visar upp de stora skillnaderna i grafiken från originalutgåvan.

”När vi började arbeta med Legendary Edition överöstes vi av nostalgikänslor”, skriver Bioware i ett blogginlägg.

”Mass Effect”-spelen är en av världens mest hyllade tv-spelsserier, där framför allt det första och andra spelet ses som två av genrens bästa.

Spelen är i dag däremot tio år gamla och tack vare de enorma framsteg som gjorts vad gäller bland annat grafik i spel så har de gamla ”Mass Effect”-spelen blivit utdaterade. 

Det har spelutvecklaren Bioware lagt ner ett enormt arbete på att fixa till när nya ”Legendary Edition” av spelen släpps. Där kommer man kunna spela som Commander Shepard i 4K Ultra HD.

Stora skillnader

Detta gäller för hela originaltrilogin.

I ett blogginlägg visar Bioware nu upp de stora skillnaderna i grafik mellan de tidigare versionerna av spelen och nya ”Legendary Edition”.

De beskriver också den långa process som krävts för att genomföra uppdateringen, som har gjorts i tre steg. I steg ett gick man igenom alla element av de tidigare spelen för att bestämma sig för vad som bör uppdateras och i vilken grad.

I fas två började man implementera förändringarna på karaktärer och effekter. Därefter var det dags att ta tag i själva världen.

”Mass Effect Legendary Edition” släpps den 14 maj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.