Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schalkes kris – nu kan LEC-laget läggas ner

Schalke ligger sist i Bundesliga.
Foto: MAIK HÖLTER/TEAM2SPORTPHOTO/POOL / MAIK HÖLTER/TEAM2SPORTPHOTO
Nu kan LEC-laget drabbas.
Foto: Twitch

Bundesligaklubben Schalke 04 befinner sig i en sportslig och ekonomisk kris.

Nu kan klubbens League of Legends-lag offras.

Enligt L'Equipe kan lagets ligaplats säljas för över 200 miljoner kronor.

Schalke 04 ligger sist i Bundesliga med bara nio inspelade poäng på 22 matcher och en enda seger. Samtidigt har Bundesligaklubben skulder på ungefär två miljarder kronor som också har förvärrats av covid-pandemin.

Nu kan klubbens League of Legends-lags plats i europeiska toppligan LEC säljas. Platsen i e-sportligan köptes för 80 miljoner kronor för fem år sedan och förväntas nu kunna säljas för över 200 miljoner, skriver L'Equipe.

De ligger för närvarande sexa i tabellen och kämpar om en slutspelsplats. Att plötsligt förlora sin plats i en av världens största ligor skulle vara ett hårt slag för laget. 

Än så länge är League of Legends-lag en förlustaffär för de flesta organisationer som blöder ett miljonbelopp varje år på grund av ligaavgiften och kostnaderna kring att driva ett lag med fem spelare, tränare och övriga som ingår i organisationen.

Förhoppningen är att det ska bli en lönsam affär i framtiden. Nu står Schalke 04 inför ett tufft beslut, som enligt L'Equipe däremot inte är satt i sten ännu. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.