Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Säger att de är glada att min pappa dog...”

Shahzam.
Foto: TheSpikeGG
”Teabagging”, att huka över en motståndare, är en vattendelare i e-sporten.
Foto: Twitch

I helgen hölls de stora finalerna i den historiska Valorant-turneringen First Strike.

Nu berättar Sentinelsspelarna Michael ”Dapr” Gulino och Shahzeb ”Shahzam” Khan om hatet efter en ett tilltag under semifinalen.

Bland annat har de fått ta emot dödshot.

First Strike var den första stora turneringen i succéspelet Valorant som utvecklaren Riot Games själva låg bakom. I Europa blev Team Heretics mästare medan 100 Thieves tog en oväntad seger i USA.

Nu får en händelse under de amerikanska vinnarnas semifinal uppmärksamhet, där de ställdes mot favoritlaget Sentinels. Under matchen deltog flera av Sentinelsspelarna i ”teabagging” av motståndarspelare. Det vill säga att de ställdes sig över eliminerade motståndare för att huka över dem.

Fenomenet har länge varit vanligt förekommande i Counter-Strike och har också blivit vanligt i utmanaren Valorant. Av vissa ses det som en rolig grej, av andra ses det som osportsligt. Och vissa tar det ännu ett steg längre.

”Var glada att min pappa dog”

Nu berättar Sentinelsspelare att de har fått mängder av hat och dödshot på grund av händelsen.

”Fick ett dödshot för att jag teabaggade i ett videospel”, skriver Michael ”Dapr” Gulino på Twitter.

”Samma personer verkar glada att min pappa dog för att jag tryckte på en knapp på tangentbordet”, svarar lagkamraten Shahzeb ”Shahzam” Khan. 

Det hela fördöms nu av mängder av personer på Twitter som försvarar Sentinelsspelarna. Samtidigt har det öppnat upp debatten kring ”teabaggingens” vara eller inte vara inom e-sporten. 

I dagsläget finns inget regelverk som förhindrar gesten som ses som obscen eller lustig beroende på vem som tillfrågas.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.