Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågar avstängningen: ”Är som en semester”

Shroud.
Foto: Twitch
XQC.
Foto: Twitch

Felix ”XQC” Lengyel ertappades med att fuska under Twitch Rivals.

Nu har han stängts av från streamingtjänsten – men Shroud är inte nöjd med straffet.

– Det är som en semester, säger stjärnan.

Under ”Fall Guys”-delen av Twitch Rivals-turneringen kom de stora profilerna Michael ”Shroud” Grzesiek och Tyler ”Tyler1” Steinkamp på XQC med att fuska. Det hela ledde till ett stort bråk mellan stjärnorna med förolämpningar och svordomar.

XQC höll fast i sina motståndare trots att han var ute ur matchen samtidigt som han också ”stream snipeade” laget med Shroud och Tyler1 för att få information. XQC bad om ursäkt efter händelsen och sa att han inte borde ha gjort det.

Nu har han fått sitt straff. Han blir av med sina vinstpengar från turneringen och hans Twitchkonto stängs av i sju dagar. Ett straff som Shroud tycker är för lindrigt, enligt Dexerto.

– Det är trots allt som en påtvingad semester om det inte är en permanent ban. När du har gjort din tid så får du återgå till jobbet, säger han under sin stream.

”Skulle inte bry mig”

Han pekar på kollegan DrDisrespect som blev avstängd i en månad och som kom tillbaka ”starkare än någonsin”. 

– Mitt mål är att aldrig bli bannad, men om jag blir bannad: skulle jag verkligen bry mig? Förmodligen inte, för det gör ju ingenting.

Det faktum att XQC tittade på sina motståndares streams under matchen är det Shroud har störst problem med, och menar att det är ”historiskt för Twitch”. Detta på grund av att ingen Twitch-partner någonsin själv stått för en stream snipe.

Han menar att de som inte är partners alltid får en livstids avstängning när de gör samma sak, medan XQC bara stängs av i en vecka. 

– Jag lovar att Twitch inte visste vad de skulle göra, säger Shroud.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.