Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Såg vad de sa om oss, så vi ville trycka dit dem”

Danska superstjärnorna i Astralis är klart för final i Starladder Berlin.

Där kommer de få möta skrällaget Avangar på söndagen – och kan bli historiska.

– Det hade betytt mycket för oss, vi har jobbat hårt och vill visa alla vad vi har jobbat på, säger gla1ve efter segern.

Det har varit ett tufft år för danska Astralis efter jättesuccén i fjol, då de cementerade sin plats som historiens bästa CS:GO-lag.

Men nu kan det vara på väg att vända.

I majorsemifinalen mot NRG så inledde danskarna i ett rasande tempo och tog runda efter runda. NRG-fans på plats var synbart chockade. Även om amerikanerna började vinna rundor som CT-sida så räckte det inte, utan Astralis tog 1–0-ledningen på Train.

Astralis fortsatte i samma tempo på Overpass där de hade en 10–5-ledning efter den första halvan. NRG vann däremot den följande pistolrundan, som var lagets sista hopp att hålla sig kvar i matchen. Hoppet rycktes däremot snabbt ifrån laget då Astralis vann den följande rundan efter ett stort misstag.

Piken efter segern

Resten handlade bara om det danska stjärnlaget som vann kartan med 16–9 och därmed semifinalen.

– Vi läste en massa intervjuer med NRG och såg att de sa en massa saker om oss, så vi tänkte att vi ska trycka dit dem i semifinalen, sa Astralisspelaren Lukas ”gla1ve” Rossander i Twitchsändningen efter segern.

Möter skrällgänget

Tidigare under dagen så vann kazakstanska skrällaget Avangar sin semifinal mot Renegades, och ställs alltså mot Astralis i den stora majorfinalen under söndagen.

– Jag är chockad. Jag älskar killarna i laget och nu när vi är i finalen så vill jag bara vinna, sa Dauren ”AdreN” Kystaubayev efter segern.

Om Astralis skulle hålla för favorittrycket så blir de historiska som det första laget att vinna fyra majors. Finalen spelas klockan 17.30.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.