Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir nya set 5 i Teamfight Tactics

Nya ”Count Spatula Arena”.
Foto: Riot Games
Splash Party Arena.
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Onda mot goda hamnar i fokus i nya set fem av Teamfight Tactics.

SportExpressen E-sport har testat kommande jätteuppdateringen.

Det blir mängder med nya champions, skins och traits.

Teamfight Tactics är det populära ”auto chess”-spelet baserat på champions från League of Legends. SportExpressen E-sport bjöds in av spelutvecklaren Riot Games för att testa på det kommande set 5 av spelet.

Där byts alla traits och champions ut helt och även items får helt nya funktioner.

”Reckoning” är namnet på spelets nya set, som får ett nytt battlepass med samma namn där spelare kan tjäna ihop olika priser. Alla har chansen till att få priser, men de som betalar för passet får en betydligt större andel skins, booms, arenas och annat.

Temat blir onda mot goda där karaktären Pengu och hans motpol Chaos Pengu ställs mot varandra. I själva spelet representerar Garen och Darius – som är ”God kings” – det goda respektive det onda, och får bonusförmågor när de ställs mot någon med ett rivaliserande trait.

”Shadow items”

Spelare av tidigare set kommer känna igen de flesta av spelets items, men de får en ny twist.

”Shadow items” heter den nya funktionen där spelare får möjligheten av plocka upp en så kallad ”shadow-version” av spelets vanliga itemkomponenter. 

Dessa blir mer kraftfulla – men får också en nackdel, vilket tvingar spelaren till tuffare beslut.

Det ger items en mycket större flexibilitet än tidigare. Det går även att göra shadow-versioner av spatulas, vilket innebär att mängder av traits kan skapas med rätt komponenter.

Spelet får så klart också helt nya traits som kommer vända upp och ner på spelet, även om flera också påminner om tidigare traits. 

Forgotten, Hellion, Nightbringer, Cavalier, Ironclad, Revenant och Dawnbringer är några av de nya som förklaras i bilden nedan.

Alla nya traits i TFT set 5.
Foto: Riot Games

Utöver allt detta kommer även nya ”TFT labs” där nya, experimentella, spelsätt kommer att testas. Först ut är ”Hyper Roll” som är en turboversion av spelet där spelare börjar med 10 HP. Men till en början förlorar man bara ett HP per förlust.

Hyper Roll ingick inte i testet som SportExpressen deltog i, men enligt utvecklarna är matcherna i snitt 18-20 minuter långa i den snabbare versionen.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.