Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir formel 1-spelet – får helt nytt karriärläge

Foto: EA Games
Foto: EA Games

Snart är nya F1 2021 här.

SportExpressen har fått förhandstesta spelet som bjuder på mängder av nyheter.

Bland annat nya spelläget ”Braking Point”.

Den 16 juli släpps F1 2021 och spelutvecklaren EA Games har låtit SportExpressen förhandstesta det framemotsedda spelet.

Bland de många nyheterna så är den kanske största det nya spelläget ”Braking Point”, där spelaren får uppleva hur det är att ta sig från F2 upp till formel 1.

Först får man välja ett stall: Racing Point, Aston Martin, Alpha Tauri, Alfa Romeo, Haas eller Williams. Man spelar som talangen Aiden Jackson och får genomgå handlingsdrivna race-scenarion som anpassas efter din erfarenhet med F1-spelen.

I spelläget får du – utöver att köra loppen och träna – hantera saker som sociala medier, nyhetsflöden, telefonsamtal och mejl för att föra din karriär framåt.

Devon Butler, från F1 2019, återvänder också som antagonist.

– Braking Point är en spännande innovation som vi har utvecklat i flera år. Vi är stolta över att expandera spelupplevelse för att tillåta spelare att uppleva topparna och dalarna i livet som ett formel 1-proffs av och på banan, säger Lee Mather, speldirektör för F1 2021.

Spela karriärläget med en vän

En annan nyhet är att två vänner kommer kunna spela karriärläget tillsammans. Antingen i samma stall eller som motståndare, för att sedan kunna bli en del av samma stall genom övergångar.

Spelet, som släpps till båda konsolgenerationerna samtidigt, får också förbättringar för allt från träningssessioner till förarstatistik. EA Games lovar också ett större fokus på e-sport och flerspelarlägets rankingsystem ska bli mer tillgängligt för mindre seriösa spelare.

Vad gäller simracing vill spelutvecklaren också ta ytterligare steg för att få en bättre känsla i spelet jämfört med tidigare upplagor, meddelar man under en presentation för inbjudna medier.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.