Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Respekterade regler – sen ser du lag som Nip”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnaticveteranen JW står utan lag sedan han bänkats.

För journalisten Richard Lewis berättar han om sin framtid – och ger sin syn på kontroverserna under ”online-eran”.

– Vi respekterade reglerna väldigt mycket, sen ser du Nip och andra lag som under pauser springer till toaletten i stället. Vad kan de göra då?, säger han.

Svenske Fnaticlegendaren Jesper ”JW” Wecksell, 26, deltog i senaste avsnittet av Youtubeserien ”The Richard Lewis Show”.

Under den långa intervjun berättade CS:GO-spelaren, som nyligen bänkats av sitt lag, bland annat om sin framtid. Han har bestämt sig för att stanna i spelet, trots rykten om Valorant.

Planer finns också på att möjligen starta ett nytt eget svenskt lag.

Han ger även sin syn på den stora fuskskandalen, där flera tränare stängdes av för att ha använt en bugg i spelet. Det hela kom som en stor chock för honom, och han är även kritisk mot hur lag uppträtt under den så kallade ”online-eran”.

JW menar att Fnatic är ett av få lag som följt reglerna till punkt och pricka. Särskilt under turneringar där tränare inte tillåtits att prata med spelare under matcher.

– Vi respekterade det väldigt mycket, sen ser du Nip och andra lag som under pauser springer till toaletten i stället. Vad kan de göra då? Självklart kan de prata med tränaren eller vem de vill. Vi gjorde aldrig sånt, men jag tror att många har försökt hitta kryphålen för att få en fördel. Det gör mig ledsen att så många försökte hitta kryphålen i reglerna, säger han i programmet.

”Valorant är ett stort hot”

Han ger också sin syn på den så kallade ”CS-dödaren” Valorant – som han under sin paus ägnat sin tid åt.

– Jag tror det är ett stort hot, ett mycket större hot mot CS än vad folk tror. Det största hotet för mig är hur lätt spelet är, jag gillar att man alltid kan hoppa in och ha en bra match. I CS om du är en ny spelare kommer du ha fem fuskare i ditt spel och du kommer förmodligen inte spela mer den dagen.

Han påpekar hur det krävs en tredjepartsklient för att njuta av CS.

Vad gäller CS ser JW det också som ett problem att de två sidorna fortfarande kallas ”terrorister” och ”anti-terrorister”. Han föreslår att de kallas anfallare respektive försvarare i stället.

Även om 26-åringen inte allmänt anser att man ska vika sig för vad andra tycker, så menar han att det vore en ändring som inte påverkar spelare alls.

Samtidigt skulle det göra spelet mer attraktivt för exempelvis sponsorer.

”Jackinho ser ut som en platshållare”

Han ger också sin syn på det ”nya” Fnatic som bytt en helsvensk femma till en internationell uppställning.

– Jag har ingen insyn i det men för mig ser Jackinho ut som en platshållare. Det är inget internationellt lag just nu i mina ögon, det kan inte vara tre svenskar och två britter. De måste byta ut en av svenskarna.

Krimz och Brollan ser han som oflyttbara och anser att Jackinho är den som förmodligen kommer behöva göra plats för en ny, internationell, AWP-spelare.

JW ger också mer insyn i när han, med flera andra, lämnade Fnatic för nystartade Godsent 2016. Upprinnelsen till det var när han fick höra att han var på väg att ersättas av norske Håvard ”Rain” Nygaard i Fnatic. 

Han hörde då av sig till Ninjas in Pyjamas, som var öppna för att ta in honom, men tajmingen stämde inte för en övergång.

I dag har han viss ångest för att ha lämnat Fnatic för Godsent, och dramat som följde, då der blivit en plump i hans Fnaticprotokoll. Nu återstår det att se vad som väntar för den svenske stjärnan.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.