Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Remilia dog i sömnen – blev 24 år gammal

Se hela avsnittet av SportExpressen TV E-sport, med HeatoN.
Maria ”Remilia” Creveling var den första kvinnliga spelaren i proffsligan LCS. Här spelar hon för laget Renegades 2015.Foto: Instagram
Hon blev endast 24 år gammal.Foto: Twitter

Maria ”Remilia” Creveling, 24, skrev historia som första kvinna i LCS.

Nu bekräftar nära vännen att hon dog sömnen under fredagsnatten.

”Hennes frånvaro lämnar ett hål som aldrig kan fyllas”, skriver Richard Lewis på Twitter.

En tragedi har drabbat e-sportvärlden. Före detta League of Legends-proffset Maria ”Remilia” Creveling dog i sömnen under fredagen, vilket bekräftas av journalisten Richard Lewis, som var en nära vän till 24-åringen.

”Det är med stor sorg som jag informerar er om att min bästa vän Maria Creveling somnade in fridfullt i sömnen i går”, skriver Lews på Twitter på lördagen.

Remilia var den första kvinnan någonsin att spela i den amerikanska proffsligan LCS i e-sporten League of Legends. Hon representerade Renegades mellan 2015 och 2016, ett lag som numera ägd av svenska basketstjärnan Jonas Jerebko.

Lämnade proffslivet

Profilen lämnade senare proffsscenen bakom sig på grund av dålig självkänsla och ångestkänslor, enligt Daily Mail. Remilia, som har gjort en könsbekräftande behandling, har vittnat om stark transfobi inom e-sportscenen. Hon har däremot hyllats stort för sitt mod efter att ha trotsat hatet.

Även Remilias pojkvän har bekräftat dödsfallet och skriver om sorgen på Twitter.

”De fyra månader som jag kände henne var de bästa i båda våra liv, och även om hon förtjänade så mycket mer så var det ett privilegium att känna henne den korta tid jag gjorde det. Vila i frid, jag älskar dig”, skriver han.

Dödsorsaken har ännu inte offentliggjorts.

https://twitter.com/RLewisReports/status/1210976891357650944

TV: Se exklusiva intervjun med historiens bästa CS-spelare

Se hela intervjun med Patrik ”f0rest” Lindberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.