Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rekkles storspelade när Fnatic säkrade slutspel

"Det här ingen CS-dödare!"

Svenske storstjärnan Rekkles fortsatte imponera när LEC var tillbaka.

Fnatic tog ännu en seger på fredagen – och svensken utsågs till matchen spelare.

Desto tyngre gick det däremot för den svenska duon i Rogue.

LEC är tillbaka efter coronauppehållet. Den europeiska League of Legends-ligan spelas nu online och helt utan publik för att minimera riskerna. 

Svenske Rekkles och hans Fnatic tog sig an Excel, och höll för favorittrycket. Det var toplanern Bwipo med sin Pantheon som var en stor anledning till Fnatics tidiga övertag. 

Efter 30 minuter så avslutade Fnatic matchen efter att ha säkrat såväl cloud soul som Baronbuffen, vilket blev för mycket för Excel att stå emot. Segern innebär att laget nu är klart för slutspelet i vårspliten efter att ha säkrat en topp 6-plats med tre matcher kvar att spela i grundserien.

Rekkles, som har imponerat under säsongen, avslutade matchen med perfekt statistik. Svenske stjärnan hade fem kills, tolv assist och inga deaths med sin Kai'Sa. Han utsågs dessutom till matchens MVP.

Stort haveri när svenska duon föll

Kvällens höjdpunkt var på förhand däremot matchen mellan Europas bästa lag G2 Esports och Rogue, med svenska duon Finn och Larssen. Tittarna fick däremot dras med stora teknikproblem som ledde till förseningar samtidigt som kommentatorernas mikrofoner inte fungerade.

Det blev också en mardrömsstart för de två svenskarna, efter endast fem minuter så hade de båda fallit offer för Wunders Pantheon-ganks.

G2 hade kontroll från start och tycktes aldrig släppa in Rogue i matchen. Det var en särskilt tung dag på kontoret för Finn med sin Aatrox. 

Efter 35 minuter så förlorade Rogue slaget om matchens andra Baron, varpå G2 kunde avsluta matchen och behålla sin serieledning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.