Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Putin: ”Bevisat att ni kan erövra alla toppar”

Här blir Team Spirit vinnare av The International 2021
Foto: ALEXEI DRUZHININ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FABRIZIO BELARDETTI

Ryska Team Spirit chockade alla när de vann jätteturneringen The International.

Nu får laget en hälsning från landets president Vladimir Putin.

”Ni har bevisat att våra e-sportutövare alltid är målinriktade och kapabla att erövra alla toppar”, skriver Putin i ett uttalande på Kremlin.ru.

Dota 2-turneringen hade e-sporthistoriens största prissumma med hela 350 miljoner kronor i potten. 

För svenske Ludwig ”Zai” Wåhlberg slutade det med en tredjeplats, efter att ha slagits ut av den ryska uppstickaren Team Spirit. Laget vann sedan också hela turneringen efter en finalrysare mot kinesiska storfavoriten PSG.LGD, som de vann med 3–2.

Utöver äran och 155 miljoner av prispotten så får Team Spirit dessutom en hälsning från Rysslands president Vladimir Putin, som publicerades på regeringssajten Kremlin.ru.

”Kära vänner! Grattis till er välförtjänta seger i The International. För första gången i historien vann det ryska laget i Team Spirit dessa prestigefyllda tävlingar. Bra gjort!”

Meddelandet fortsätter:

”På vägen till finalen visade ni enastående ledaregenskaper och solidaritet, och i den avgörande duellen, som blev ett verkligt test på skicklighet och karaktär, lyckades ni koncentrera er och ta initiativet från starka motståndare i det mest avgörande ögonblicket. Ni har i praktiken bevisat att våra e-sportutövare alltid är målinriktade och kapabla att erövra alla toppar”, skriver Putin.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.