Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilens familj utsätts för trakasserier och hot

Nick ”LS” DeCesare och hans familjemedlemmar har trakasserats.Foto: T1/Youtube
Bilen åker runt centrala Seoul med ett protestbudskap.
T1-stjärnan Faker.Foto: Korizon/Youtube

Amerikanen Nick ”LS” DeCesare uppges bli tränare för en av världens största e-sportorganisationer.

Det har lett till stora protester bland fansen som har trakasserat både profilen och hans familjemedlemmar.

Anledningen är bland annat att han försvarade en svensk spelare – som blev rasistanklagad.

Det har varit en enormt tung säsong för en av League of Legends allra största lag. Koreanska T1, och historiens bästa spelare Lee ”Faker” Sang-hyeok, missade att kvalificera sig till årets VM-spel. Mot slutet av sommarsäsongen bänkades dessutom Faker själv för talangen Clozer. 

Nyligen läckte en av lagets egna spelare på sin stream att tidigare Starcraft-proffset Polt och amerikanske LCK-kommentatorn Nick ”LS” DeCesare värvas in som nya tränare för laget.

Det här väckt en stor ilska bland fansen. 

Anledningen är att duon inte anses ha nog mer erfarenhet för att leda laget. LS har också rasismanklagats efter en händelse kring svenske spelaren Sebastian ”Malice” Edholm.

Han försvarade svensken efter att han riktat rasistiska kommentarer mot koreanska spelare under sin tid som spelare i landet.

Nu gör T1-fansen uppror samtidigt som de kräver svar från ledningen om vad som händer i organisationen. I protest har de bland annat hyrt en bil som åker runt i centrala Seoul med ett budskap: ”Ingen framtid för ett lag som stänger ute hängivna fans”, skriver Dexerto.

Mormodern trakasserad

Bilen ställdes också utan för T1:s högkvarter i staden. Men vissa av supportrarna har övergått till hat och hot för att få sin vilja igenom, vilket har riktats mot LS som har tvingats lämna Twitter.

Fnatic-spelaren Tim ”Nemesis” Lipovšek avslöjar i sin stream att det har gått så långt att hans mormor har utsatts för trakasserier. 

– De är i en väldigt dålig situation, sa han under streamen, enligt Ginx.

Många profiler inom League of Legends har uttryckt sitt stöd för LS efter den stora hatstormen, bland dem svenske Malice.

”LS tolererade inte att man var toxic, så när jag gick med i laget förändrade jag mitt beteende helt och hållet”, skriver han i ett långt inlägg.

Även ESPN-journalisten Tyler ”Fionn” Erzberger försvarar LS.

”Jag förstår om man inte håller med honom eller inte vill ha honom i ditt favoritlag, men att gå så långt att man trakasserar och attackerar honom är att gå för långt. Att trakassera familjemedlemmar? Skamligt”, skriver han på Twitter.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/FionnOnFire/status/1325656089438740481https://twitter.com/T1LoL/status/1324909438671720448

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.