Populära profilen död – blev 26 år gammal

Lannia ”Ohlana” blev 26 år.
Foto: Twitch/Ohlana

Gamingvärlden har drabbats av en ny tragedi.

Kanadensiska Twitchstreamern Lannia, 26 – mer känd som ”Ohlana” – är avliden, enligt Dexerto.

Beskedet kommer bara en vecka efter att populära profilen Reckfuls död.

Samtidigt agerar bland annat spelarförbundet mot det växande problemet.

Nu skakas fansen av ännu ett dödsbesked.

26-åriga Twitchstreamern Lannia ”Ohlana” har avlidit enligt Dexerto. Den kanadensiska profilen har länge varit öppen med sin psykiska ohälsa och har enligt sajten tagit sitt eget liv. Hon sörjs nu av mängder av fans på sociala medier.

På sin Instagram skrev Ohlana ett sista meddelande innan sin död.

”Jag har gråtit, älskat och delat så många fantastiska minnen med så många av er som har varit eller är i mitt liv. Jag vill tacka er alla”, skriver hon.

”Njut för mig”

”Om du inte kan hitta en snäll person, var en. Ibland är allt som krävs modet att veta att du inte är ensam. Det är en vacker dag i dag, så gå ut och njut av den för mig.”

Ohlana drev en framgångsrik Twitchkanal som nyligen nådde 100 000 följare. Där streamade hon främst Counter-Strike: Global Offensive och nya spelet Valorant. 

Det hårda klimatet på internet och hur de påverkar personer mentalt har blivit ett stort samtalsämne under den senaste tiden.

Nu hjälps många åt för att ta itu med problemen kring psykisk ohälsa. Den stora World of Warcraft-streamern Asmongold beslutade sig efter Reckfuls död för att skänka 140 000 kronor till stödlinjer för de som lider av depression. 

Spelarförbundet agerar

Reckful var en av de mest populära World of Warcraft-profilerna och anses vara en av spelets bästa någonsin efter att ha avslutat sex säsonger på första plats. Han sörjdes av många av de största e-sportstjärnorna.

”Reckful var en som jag såg upp till när jag växte upp”, skrev League of Legends-stjärnan Yiliang ”Doublelift” Peng bland annat.

E-sportens spelarförbund, CSPPA, har också uttalat sig om problemet med psykisk ohälsa. De lovade att de kommer att ta kontakt med lagen i CS:GO för att erbjuda sin hjälp till de som behöver det och berätta om de steg som tas för att ta itu med problemen. Bland annat finns nu en stödlinje för spelare som är i behov av någon att prata med.


Mår du dåligt? Här finns hjälp att få:

Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. Visa empati och döm aldrig.

Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång.

Ring 112 eller åk till en akutmottagning. Om möjligt – lämna inte personen ensam.

Självmord är ofta impulshandlingar.

Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Bris: 116 111, bris.se.

Bris vuxentelefon: 077-150 50 50.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Mind: chatt på mind.se

Minds stödtelefon Självmordslinjen: 90101

Minds föräldratelefon: 020-85 20 00.

Röda Korset: redcross.se.

Jourhavande kompis: Chattjour finns på jourhavandekompis.se

SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 08-34 58 73.

Källa: mind.se och www.spesistockholm.se

https://www.instagram.com/p/CBMQialMcfQ/?hl=sv

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.