Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen knackade på – efter köpet på Wish

Så mycket tjänar världens sju största streamers
Foto: Youtube / Youtube

Svenske Youtube-stjärnan Pewdiepie fick en chock nyligen.

Han berättar själv att polisen knackade på hemma hos honom – efter ett köp på appen Wish.

– Polisen kom till mitt hus och sa åt mig att jag var dålig och inte borde ha gjort det, säger han enligt Dexerto.

Felix Kjellberg, allmänt känd som ”Pewdiepie”, har varit en av Youtubes allra största stjärnor i ett decennie. Den svenske 32-åringen visar där bland annat upp sitt tv-spelande inför sina 111 miljoner prenumeranter.

I sin senaste video berättar han att han nyligen fick ett polisbesök på grund av sitt videoinnehåll.

Dessförinnan hade han i en av sina videor bestämt sig för att beställa hem saker från den populära appen Wish, skriver Dexerto. Bland prylarna som han köpte fanns en balisong – eller ”butterflykniv”. 

Detta uppmärksammades av polisen som plötsligt knackade på svenske stjärnans hem. Det visade sig vara ett olagligt inköp.

– Jag fick den fantastiska idén att försöka köpa en balisong. För jag gillar dem, de är roliga att leka med. De är grymma. Men, gör inte det. Köp inte en balisong, säger Pewdiepie.

Tror på kulturskillnader

Svensken tror att det kan ha med en kulturkrock att göra, då liknande fjärlisknivar ”ses som ett verktyg i Sverige”, men är betydligt mer problematiskt i Storbritannien där han nu bor.

Han berättar att han tillrättavisades av polisen och blev chockad av besöket. Köp av liknande knivar strider inte mot Wish eget regelverk, trots att det visar sig kunna vara ett olagligt inköp.

Pewdiepie klargjorde inte huruvida köpet kommer innebära några påföljder för honom. 

Här är de största stjärnorna på hela Twitch

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.