Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Playstation stoppar all försäljning i Ryssland

Se ukrainske storstjärnan i CS:GO hålla tal om kriget
Foto: PAVLO GONCHAR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOC / PAVLO GONCHAR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: Sony

Sanktionerna mot Ryssland fortsätter.

Nu stoppas all försäljning av Playstation i landet, skriver CNBC.

”Vi har stoppat all mjukvaru- och hårdvaruförsäljning, lanseringen av ’Gran Turismo 7’ och Playstation Store i Ryssland”, skriver Sony i ett uttalande.

Jätteföretag som McDonald's, Pepsi och Starbucks har sedan tidigare stoppat sin verksamhet i Ryssland efter landets invasion av Ukraina.

Nu gör Sony detsamma för världens populäraste tv-spelkonsol. 

Alla försäljning av Playstation stoppas i landet och även den digitala Playstation-butiken kommer stängas ner som ett ställningstagande mot det ryska kriget, skriver CNBC.

”Sony Interactive Entertainment följer den globala gemenskapen och vädjar om fred i Ukraina”, skriver de i ett uttalande.

Utöver det så kommer Sony också att donera två miljoner dollar, motsvarande nästan 20 miljoner kronor, till hjälp för ukrainska flyktingar. 

Playstation blir därmed det senaste spelföretaget att straffa Ryssland. Sedan tidigare har bland annat även konkurrenten Xbox, som ägs av Microsoft, upphört med all försäljning i landet. 

Även en mängd spelutvecklare har valt att sluta sälja sina spel i landet, bland annat Epic Games som ligger bakom jättetiteln ”Fortnite”.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Största spelen som kommer 2022

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.