Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

PGL Major Antwerpen: NIP faller tungt mot Navi

Ludvig ”Brollan” Brolin, Ninjas in Pyjamas.
Foto: Stefan Petrescu / PGL
Sasha ”S1mple” Kostyliev, Natus Vincere.
Foto: PGL / Joao Ferreira

De föll med 1–2 mot regerande mästaren Natus Vincere på söndagskvällen.

En chans är borta.

Nu återstår två för Ninjas in Pyjamas.

Ninjas in Pyjamas fick en drömstart på majorn med två segrar under lördagen. Det innebar att svenskarna fick tre chanser att nå slutspelet i CS:GO-turneringen i Antwerpen. 

I den första ställdes de mot regerande majormästaren Natus Vincere.

NIP valde matchens första karta, Inferno, men det var Navi som dominerade stort på sin CT-sida. Nästan varje gång tycktes de ha en extra spelare på rätt sida av kartan. Sent kunde NIP ändå vinna några rundor och skaffa sig en chans.

Ställningen var 10–5 vid sidbytet, vilket var så nära de kom ukrainarna. 

Kartan slutade 16–6. Stjärnduon Ludvig ”Brollan” Brolin och Fredrik ”Rez” Sterner var de stora orosmolnen, med åtta respektive nio elimineringar.

NIP vände till seger

Ninjas in Pyjamas fick en mardrömsstart även på Mirage och förlorade de sex första rundorna innan de kunde stabilisera. 

Nu skulle de däremot för första gången börja utmana Navi. När NIP säkrade ställningen 15–14 så var de i ledningen för första gången i matchen. De vann också den följande rundan – och vann kartan.

Avgörandet skedde på Ancient.

Det blev ännu en, närmast traditionsenlig, katastrofal start för Ninjas. Trots flera tajta rundor. Navi tog direkt åtta raka innan Brollan kunde säkra en första för svenskarna. När de skulle försvara hade de hela elva rundor att försöka hämta in.

NIP förnedrades på sin vanligtvis starka karta, då det hela slutade 16–4 till Natus Vincere – som är klart för slutspelet. 

Svenskarna har två matcher till på sig att säkra en seger och avancemang i Antwerpen.

Getingbetyg NIP

Fredrik ”Rez” Sterner

”Närmast obefintlig på servern i samtliga tre kartor – efter att ha varit turneringens högst rankade spelare dessförinnan. Klart underkänd.”


Hampus ”Hampus” Poser

”Blev mentalt utspelad av Boombl4 i kaptenskampen på Inferno, men skulle hämta sig. Slutade med en bra insats och var lagets statistiskt bästa spelare.”


Nicolas ”Plopski” Gonzalez

”Gjorde flera anmärkningsvärda missar under matchen. Såg inte bekväm ut i duellerna. Mer krävs av 20-åringen.”


Patrick ”Es3tag” Hansen

”Den enda som lämnade Inferno med hedern i behåll och spelade bra även på Mirage. Misslyckades däremot med att vara en faktor på avgörande kartan.”


Ludvig ”Brollan” Brolin

”Hade en blytung start på kvällen, men plötsligt kom han online i andra halvan av Mirage. Allt som allt en okej insats i slutändan.”


Betygsättare: Sebastian Parkkila

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.