Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otroliga rundan när NiP segrade i svenskderbyt

Fredrik ”Rez” Sterner.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: Dignitas/Youtube

Nya Ninjas in Pyjamas körde över det gamla i det hajpade svenskmötet.

Nyförvärvet nawwk stod för en otrolig bedrift: Sex frags – på en runda.

”Ledsen för teamkillen Rez men försök inte att stjäla mitt ace nästa gång”, skriver nawwk på Twitter efter segern. 

På fredagskvällen spelades svenskmötet som Counter-Strike-världen har väntat på. 

Legendarerna f0rest, GeT_RiGhT, friberg och Xizt vann Köln-majorn 2014 under NiP-fanan. Nu har de fyra återförenats i Dignitas – och ställdes mot det nya, unga, Ninjas in Pyjamas i kvalet till Rio-majorn.

Matchen inleddes på Dignitas kartval Train. Det var däremot NiP som under hela kartan befann sig i förarsätet, mycket tack vare storspelande Fredrik ”Rez” Sterner som totalt stod för 26 frags.

Ninjorna vann kartan med 16–9 efter att Dignitas aldrig lyckats ta sig in i matchen och skulle i stället behöva en seger på Vertigo för att tvinga fram ett avgörande game tre.

Dignitas fick självförtroende tillbaka direkt på pistolrundan då Patrik ”f0rest” Lindberg, som lämnade NiP så sent som i december, stod för fyra elimineringar och lyckades desarmera bomben med en kvarts sekund kvar.

Sex frags – på en runda

Men sedan fortsatte ninjornas show, och det skulle bli en kross. Efter pistolrundan så lyckades Dignitas bara mäkta med tre rundor till och förlorade med 4–16. 

En runda som stack var ut var däremot den andrapistol rundan där den nyaste NiP-spelaren Tim ”nawwk” Jonasson lyckades få sex – sex! – frags. Han eliminerade på egen hand hela motståndarlaget under pistolrundan, och en av sina lagkamrater: den olycklige Rez. 

Ninjas in Pyjamas seger innebär att laget hittills är obesegrat efter två matcher efter att ha stått för en stor uppvisning mot Vitality tidigare, medan Dignitas fortfarande jagar sin första seger.

– Det är alltid kul att spela mot gamla lagkamrater och de här legendarerna. Det syns att de inte har spelat mycket ihop än och fortfarande försöker få saker att fungera. Det var därför Vertigo var enkelt för vi har spelat på den länge vilket de inte har, sa Fredrik ”Rez” Sterner efter matchen i Twitchsändningen.

NiP toppar därmed gruppen och i potten ligger en biljett till majorn i Brasilien senare i år. 

https://twitter.com/NiPGaming/status/1253749571504701448

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.