Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ordbråket: ”Deras lögner är skamliga”

Se uppvisningen av Dev1ce i sin Ninjas in Pyjamas-debut
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas, polska Anonymo och Flashpoint befinner sig i ett stort ordbråk kring matchen som ska spelas om.

Nu menar svensklaget att motståndarna ljuger i sitt uttalande.

”Lögnerna de för fram är skamliga”, skriver Jonas Gundersen, operativ chef för Nip, på Twitter.

Ett stort drama har utspelet sig över helgen sedan Ninjas in Pyjamas förlorade öppningsmatchen i Flashpoint mot Anonymo. 

Det svenska laget spelade matchen med stora serverlagg som påverkade mötet, och menar att man inte fick byta till en server utanför Faceit – vilket hade löst problemet. Även motståndarlaget ska ha varit öppna för förslaget, som stoppades av turneringsarrangören Flashpoint.

Matchen fortsatte på den icke-fungerande servern i stället för att skjuta på det.

Efter förlusten var Ninjas in Pyjamas-spelarna rasande och kallade Flashpoint ”amatörer” och ett ”skämt”.

Nu har också de två involverade lagen drabbat samman. 

Efter att ha vägrat spela om matchen släppte Anonymo ett uttalande som överraskade svensklaget. Där påstod de att arrangörer pressats av Nip till att tvinga fram ett omspel och att de ”inte bryr sig om fair play”.

Ordbråk mellan lagen

Som ett svar släppte Ninjas in Pyjamas själva en tidslinje över hur det hela utspelat sig enligt organisationen. Där framgår att en protest lämnades in på lördagsmorgonen och att det bevisades att serverproblemen inte kunde skyllas på laget.

Därför bestämde sig Flashpoint för att matchen skulle behöva spelas om, något som Anonymo vägrat enligt Ninjas in Pyjamas.

”Våra spelare pushade inte för ett omspel här – vi gjorde det”, skriver Ninjas in Pyjamas operativa chef Jonas Gundersen på Twitter.

Han fortsätter:

”Vi pressar inte någon. Lögnerna som förs fram i Anonymos uttalande är skamliga.”

Det är ännu inte klart när matchen kommer spelas om, och situationen har fått hård kritik från såväl profiler som allmänheten.

Den nya Ninjas in Pyjamas-stjärnan Dev1ce har också anklagats för att ha betett sig illa mot turneringsarrangörens personal. Något han nu har bett om ursäkt för.

”Jag ångrar styrkan och tonen i några av kommentarerna jag fällde mot arrangören under turneringen, jag har redan bett om ursäkt till de involverade personerna”, skriver han.

Till slut beslutades det att endast kartan Mirage ska spelas om i matchen som äger rum på tisdag 21.00.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/NIP/status/1394054924896440325https://twitter.com/AnonymoEsports/status/1393984099321356289
Backstage: Dev1ce första dag i Ninjas in Pyjamas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.