Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olofmeisters Faze Clan är vinnare i Köpenhamn

Se 30 minuter intervju med Olofmeister
Foto: Twitch/Blastpro
Foto: Twitch/Blastpro
Foto: Twitch/Blastpro

Svenske Olofmeister besegrade sina landsmän i Blastpro-finalen.

Det är därmed första gången som Faze Clan lyfter en pokal med storstjärnan Coldzera.

Ninjas in Pyjamas har imponerat stort under helgen i Köpenhamn.

De inledde Blastpro-finalen starkt, som T-sida på Nuke, och tog åtta rundor innan sidbytet. Svensklaget vann också den följande pistolrundan och kunde ta en övertygande ledning. Men ninjorna föll på målsnöret när de inte kunde avsluta Nuke trots en 15–8-ledning. Kartan gick i stället till övertid där Faze Clan tog segern med 19–17.

Karta två var Dust2. Även den blev väldigt jämn, men det var Faze Clan – med svenske Olof ”Olofmeister” Kajbjer – som visade sig vara starkast. Det europeiska mixlaget tog kartan med 16–12 och nollade närmed Ninjas in Pyjamas.

Därmed står Faze Clan som vinnare av Blastpro Köpenhamn, den första segern tillsammans med brasilianska stjärnförvärvet Marcelo ”Coldzera” David.

Det var också en Faze-spelare som utsågs till turneringens bästa: bosniern Nikola ”Niko” Kovač.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.