Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Olofmeister visar upp sin lägenhet – i Hammarby

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna
Svenske CS-stjärnan Olof ”Olofmeister” Kajbjer visar upp sitt hem.
Foto: Klarna
Minneshyllan till mamman.
Foto: Klarna
Bland annat finns ett porträtt på mamman.
Foto: Klarna
Bostaden i Hammarby sjöstad.
Foto: Klarna
Ett par av förre världsmästarens pokaler står i gamingrummet.
Foto: Klarna
Olofmeister.
Foto: Klarna
1 / 7

Han är en av de bästa svenska CS-spelarna någonsin.

I senaste ”Klarna drops by” visar Olof Kajbjer upp sitt hem i Hammarby sjöstad.

Där finns bland annat en minneshylla tillägnad mamman.

– Min mamma gick tyvärr bort för några år sen. Den här hyllan betyder väldigt mycket och att den är i köket passar väldigt bra då hon älskade att laga mat, säger han i videon.

Olof Kajbjer, mer känd som ”Olofmeister”, är en världsstjärna i Counter-Strike och utsågs till världens bästa spelare 2015. Han blev dessutom en tvåfaldig världsmästare under sin tid i Fnatic.

30-åringen visar nu upp sitt hem i Hammarby sjöstad, där han bor med sin flickvän sedan ett år tillbaka, i ett nytt avsnitt av ”Klarna drops by”.

Han förklarar att han gjort stora renovationer i lägenheten, som har detaljer som en drinkvagn – och hundfigurer strategiskt placerade runtom bostaden. De symboliserar hans vilja att skaffa en hund, vilket blivit svårt i och med det konstanta resandet till tävlingar runtom i världen.

I köket finns en hylla tillägnad stjärnans mamma, som gick bort för några år sedan. 

Den har fått en central plats, och som betyder mycket för Olofmeister. Hyllan, som bland annat har ett porträtt på mamman, finns i köket på grund av hennes kärlek för matlagning.

– Växterna är där för att hon hade gröna fingrar och kokboken fick jag av henne. Jordgloben är där för att hon älskade att resa, säger han i programmet.

Gick i gymnasiet med flickvännen

Han berättar också om hur han träffade flickvännen som han nu bor tillsammans med. 

De båda gick i samma gymnasieskola och tog upp kontakten igen för bara ett år sedan. De har sedan dess blivit närmast oskiljaktiga. Kajbjer drömmer också om att skaffa en familj i framtiden, även om det är några år bort.

– Min mormor ringde mig när jag fyllde 30 och tjatade om att nu när jag är 30 så måste jag skaffa familj. Så det blir väl om något år eller två förhoppningsvis. Men man blir lite nervös av bara tanken, säger han.

I hemmet så är kronjuvelen för CS-stjärnan självklart gamingrummet, där han både har sin dator samt pokaler och utmärkelser från karriären. Den viktigaste för honom är ”HLTV Player of the Year”-statyetten från 2015, då han var världens bästa.

– När jag blev utsedd till världens bästa spelare så kanske det inte kändes så stort just då, för då tänkte man mer på att vara världens bästa lag och allt sånt där. I efterhand så är det klart att det är skitfett att kunna säga att man varit bäst i världen på någonting, vad det än är.

Olofs bästa tips till gamers

Skaffa ett höj- och sänkbart bord: ”Det är praktiskt om man vill ha en specifik höjd på bordet när man spelar. Det har man även på de flesta turneringar i dag.” 

Hitta dina egna preferenser: ”Om du vill inspireras av proffsen så kolla vad de har för utrustning och inställningar, men försök annars hitta din egen grej. Gör det som känns bra för dig. En av mina preferenser är att spela sittandes i skräddarställning – det funkar för mig men inte nödvändigtvis för andra.”

Prioritera en bra mus, tangentbord och skärm: ”Det är viktigt med bra prylar. Men om du ska prioritera någonting så är det musen, tangentbordet och skärmen som är viktigast. Datorn kommer i andra hand.” 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se SportExpressens stora intervju med Olofmeister (september 2019)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.