Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Olofmeister blev snabbt min favorit”

Se SportExpressens stora intervju med Olofmeister från september 2019
Foto: LIQUIPEDIA
Russel ”Twistzz” Van Dulken.
Foto: ESL/Twitter

Kanadensiska Twistzz ses som en av spelets främsta aimers.

Storstjärnan själv ser svenske lagkamraten Olofmeister som en stor anledning till framgångarna under IEM Cologne.

– Olof blev snabbt min favoritperson i laget att spela med, säger han till ESL.

Det var under en lång tid mycket spekulationer kring svenske Olof ”Olofmeister” Kajbjers framtid, då han tog ett långt uppehåll från Counter-Strike.

Men i juni stod det till slut klart att svenske stjärnan återvänder till Faze Clan och ersätter brasilianske storstjärnan Coldzera – som bänkats. 

Nu heter lagets stjärnspelare Russel ”Twistzz” Van Dulken. Den kanadensiske 21-åringen ses som en av spelets mest begåvade – och en av de med dödligast sikte.

Han visade upp ett imponerande spel under pågående IEM Cologne, den första lan-turneringen sedan pandemin började. 

Själv hyllar han nya svenska lagkamraten Olofmeister för de egna framgångarna.

– Senaste tiden tycker jag min spelförståelse och positionering har varit ganska grym. Det är tack vare Olof tror jag, jag spelar på många sajter med honom. Han är så smart och bra, vilket gör det lätt.

”Det var något med honom”

Twistzz menar att svensken gör honom till en bättre spelare individuellt, och berättar intervjun med ESL:s Frankie Ward att Olof snabbt blev hans favoritperson att spela med i laget.

– Det var något med honom. 2015 var han en idol för mig. När jag såg honom på riktigt var jag ganska starstruck. Som att se en kändis, och nu är jag i samma lag som honom. Det är fantastiskt.

Kanadensaren berättar att när han till slut såg Olofmeister på riktigt, som yngre, så vågade han inte gå fram för att hälsa. Han var för blyg för att be om att få sin musmatta signerad.

Men nu är de två alltså lagkamrater i Faze Clan. Laget imponerade stort under turneringen, med sin nya uppställning, och slutade på en delad tredjeplats. På vägen dit slog man dessutom ut världens bästa lag, Gambit.

Finalen i Köln spelas klockan 16.00 på söndagen. Där möts Natus Vincere och G2 Esports.

https://twitter.com/ESLCS/status/1416261382375309313

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.