Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OG historiska mästare i The International 2019

Nu är det klart att e-sportens mest prestigefulla pokal kommer Sverige och Stockholm nästa år. Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlemy om nyheten.

OG är historiska mästare i The International.

Efter finalsegern mot Liquid är laget de första tvåfaldiga mästarna – och 145 miljoner kronor rikare.

– Det är extremt svårt att förstå just nu, säger danske Johan Sundstein efter segern.

The International 2019 är avgjort.

Finalen i Shanghai inleddes starkt av Team Liquid som spelade ut OG under de första 20 minuterna av game ett, men OG påbörjade en upphämtning och Liquid såg ut att sakna svar tillbaka.

Plötsligt så samlades däremot laget i mid lane och började storma mot OG:s bas och kunde, som från ingenstans, ta en 1–0-ledning.

OG svarade direkt och kunde kvittera. Sedan satte laget ned foten ytterligare och stod för en stor överkörning i game tre, mycket tack vare finske Tobias ”Topson” Taavitsainen, 21, som var involverad i allt och slutade på 17 elimineringar. Matchboll OG i den heleuropeiska finalen.

”Det är för bra för att vara sant”

Team Liquid fick en stark start på game fyra och tog sig snabbt till en bekväm ledning i såväl guld som elimineringar. Men en förödande lagfajt gjorde att OG kunde ta sig tillbaka in i matchen igen, och till slut vinna The International 9.

Det innebär att laget är det första någonsin att vinna turneringen två gånger – och de gör det dessutom två år på rad efter segern 2018.

I och med segern tar OG med sig 145 miljoner kronor hem.

– Det är extremt svårt att förstå, det är för bra för att vara sant. Det känns så bra, säger en tårögd Johan ”N0tail” Sundstein efter segern i Twitchsändningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.