Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ödesdatumen för att hålla majorn i Sverige

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

23 augusti och 15 september.

Det är datumen som blir avgörande för CS:GO-turneringen i Stockholm, meddelar PGL.

Då förväntas ändringen i inreseförbudet och publikrestriktionerna avgöras.

”Regeringen är hoppfull att arrangemang som är planerade att äga rum senare i år kan hållas”, skriver Buster Mirow Emitslöf, kommunikatör på Kulturdepartementen, i ett mejl till SportExpressen.

Kaoset kring planerade CS:GO-majorn i Sverige fortsätter.

Kulturminister Amanda Lind höll ett möte med PGL för över en vecka sedan. Nu finns ett förslag om tillägg i inreseförbudet på remiss från regeringen. Ett tillägg som skulle tillåta CS-stjärnorna att resa till Sverige för turneringen.

 Sedan dess har det däremot varit tyst från arrangören PGL:s sida. Fram till nu.

Arrangören meddelar i ett pressmeddelande att den 23 augusti och 15 september blir avgörande för turneringen. Det är då förslaget kring inreseförbudet samt huruvida publikrestriktionerna lyfts avgörs.

”Vi håller ett nära öga de båda datumen”, skriver PGL.

”Helst så blir dessa förändringar godkända av svenska myndigheter och vi kan vara värd för nästa CS:GO-major i Stockholm.”

I annat fall meddelar PGL att turneringen kommer flyttas till ett annat land och hållas under samma datum. Det vill säga mellan den fjärde och sjunde november.

”Regeringen är hoppfull att arrangemang som är planerade att äga rum senare i år kan hållas”, skriver Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på Kulturdepartementen, i ett mejl till SportExpressen.

https://twitter.com/pglesports/status/1420414477070110725

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.