Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ocasio-Cortez historisk – efter jättesuccé på Twitch

Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanska toppolitikern dök plötsligt upp bland jätteprofilerna på Twitch.

Där spelade hon det populära spelet ”Among Us” inför en en historisk publik.

Alexandra Ocasio-Cortez nådde en tittarsiffra på hela 435 000.

Till vardags är Alexandra Ocasio-Cortez, 31, en toppolitiker inom den amerikanska vänstern och representerar New Yorks 14:e distrikt i representanthuset. 

Men vad många inte vet är att hon också är en stor gamer på fritiden. Tidigare har hon bland annat stolt visat upp på sociala medier att hon har nått ranken silver i League of Legends.

Under tisdagsnatten så tog hon däremot intresset till nya nivåer när hon gjorde sin debutstream på plattformen Twitch.

Hon spelade det oerhört populära spelet ”Among Us” tillsammans med några av de största Twitchprofilerna som Imane ”Pokimane” Anys, Ben ”DrLupo” Lupo och Jeremy ”Disguised Toast” Wang.

Mäter sig med Shroud och Ninja

Hon skrev dessutom historia då hennes kanal nådde 435 000 tittare som mest, enligt Dexerto. Ocasio-Cortez stream är därmed en av de 20 mest sedda genom tiderna på Twitch, då även e-sportevenemang räknas in.

Bland individuella streams så är det däremot den tredje största någonsin, bakom jättenamnen Shroud och Ninja. Det är Ninja som har rekordet än i dag från när han streamade Fortnite tillsammans med artisten Drake.

Syftet med Alexandra Ocasio-Cortez stream är att få fler människor i USA att rösta i det amerikanska presidentvalet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.