Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt hopp – för världens största e-sportturnering

Funplus Phoenix är regerande mästare.Foto: JULIEN DE ROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Fjolårets final hölls i Paris, Frankrike.Foto: JULIEN DE ROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hoppet lever för världens största e-sportturnering.

Kina har satt stopp för alla internationella sportevenemang.

Trots the kan League of Legends-VM bli av – med ett ”bubbel-format” – tack vare ett kryphål, enligt ESPN.

Under torsdagen kom beskedet att alla planerade internationella sportevenemang i Kina stoppas för resten av året på grund av pandemin. E-sportfans insåg snabbt att det sannolikt betyder att världsmästerskapet i League of Legends, som planeras hållas i landet i höst, också ställs in.

Men nu kommer nya uppgifter. På grund av att e-sporten inte är erkänt som en sport från regeringshåll i landet så kan evenemanget ändå hållas, under annorlunda former, skriver ESPN.

Enligt flera källor till sajten så planeras ett så kallat ”bubbel-format” som ska hjälpta till att garantera säkerheten för deltagarna. De 24 lagen kommer då att anlända till Shanghai flera veckor i förväg och hållas i karantän på samma hotell. Själva turneringen kommer då att hållas på en och samma plats under hela turneringen.

Hade hoppats på 56 000 i publiken

Den tidigare planen, innan viruset, var att hålla det tionde världsmästerskapet i sex olika städer i landet. 

2017 så hölls VM också i landet och 45 000 personer tog sig till Pekings Nationalstadion, även kallat ”Fågelboet”, medan biljetter såldes svart utanför arenan för tiotusentals kronor.

Årets turnering planerades att hållas på Shanghai Stadium där maxkapaciteten är 56 000, och målet var att göra det till den största e-sportturneringen genom tiderna. Enligt ESPN så lutar det mot att Kina får hålla även nästa års mästerskap för att genomföra ursprungsplanen.

Det innebär i så fall att USA, som ryktades få 2021 års turnering, i stället blir värd 2022.

Det är kinesiska lag som har vunnit VM de senaste två åren efter att Invictus Gaming vann för två år sedan medan uppstickaren Funplus Phoenix är regerande mästare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.