Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya stjärnlaget vinner premiären av elitserien

Twist spelar för Lemon Dogs i elitserien efter att ha lämnat NipDet blv.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: Elitserien/Twitch

Ungdom ställdes mot erfarenhet i elitseriepremiären.

Det var stjärnfyllda, nybildade, Lemondogs som till slut vann rysaren mot Young Ninjas.

Den sjätte säsongen av svenska elitserien i CS:GO hade premiär under tisdagskvällen och direkt i kvällens första match blev det ett stormöte. Ninjas in Pyjamas nybildade akademilag Young Ninjas ställdes mot ett Lemondogs med nytt utseende.

I Lemondogs finns numera stjärnspelarna Simon ”Twist” Eliasson, – som nyligen lämnat Ninjas in Pyjamas – majorvinnaren Andreas ”Znajder” Lindberg och Andreas ”Moddii” Fridh. 

Veteraner av Counter-Strike mot unga talanger, alltså.

Kartvalet föll på Train och det var Young Ninjas som inledde starkast på sin CT-sida efter en clutch av Tim ”Mann3n” Isak i pistolrundan. Efter fem raka rundor kunde Lemondogs bryta sin nolla, men det skulle krävas ett imponerande ace av Znajder för att laget skulle kunna ta sin andra runda efter att ninjorna samlat ihop sju.

Erfarenhet besegrade ungdom

Det blev också startskottet på en stor upphämtning i halvan som slutade med endast en rundas ledning för Young Ninjas. Matchen blev fortsatt dramatisk och inget av lagen lyckades skaffa sig andrum.

Till slut räckte däremot erfarenheten hela vägen för Lemondogs som vann matchen med siffrorna 16-13.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.