Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatics nya kollaps – spelarna förkrossade

JW efter matchen.
Foto: Flashpoint
Golden.
Foto: Flashpoint
Fnatic-spelaren Krimz.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Krisen växer sig allt djupare för Fnatic.

Efter förlusten mot Complexity är svensklaget bland de första att åka ur Flashpoint.

Nu har laget ett svettigt utgångsläge för att kvala till majorn i Stockholm. 

Fnatics dåliga resultat under året har varit väldokumenterade. 

Svenskarna blev också överkörda i sin första match i Flashpoint mot Mousesports, och på lördagskvällen var det vinna eller försvinna som gällde för storlaget.

På andra sidan stod Complexity, som vann den första kartan Mirage efter en väldigt stark inledning. Fnatic började ta sig tillbaka, men motståndet lyckades till slut stänga kartan med 16–12.

Sista chansen kom sedan på Inferno, där Fnatic ännu en gång fick en tung start och Complexity hade ledningen med sju rundor inför sidbytet. Svenskarna tog sig aldrig tillbaka in i matchen och föll med 10–16.

Förlusten innebär att Fnatic är utslaget ur Flashpoint utan att ha vunnit en enda karta. Efter matchen syntes spelarna vara förkrossade.

Ligger illa till inför PGL Major

Svensklagets krisperiod växer sig därmed allt större, och laget riskerar nu att missa den stora PGL-majorn i Stockholm om de dåliga resultaten håller i sig.

Totalt elva europeiska lag kvalificerar sig dit och inför turneringen befann sig Fnatic på den sista, elfte, kvalplatsen. Som tur var för svensklaget så åkte däremot även tabelltolvan OG ut direkt ur Flashpoint.

Fnatic får två turneringar till på sig att skaffa nog med RMR-poäng (kvalpoäng) för att spela jättemajorn på hemmaplan.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.