Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnan död – blev 22 år gammal

Se premiären av SportExpressen E-sport med HeatoN
Lâm 'k0u' Tịnh Trì.Foto: Youtube/LoLespor

Den norske före detta League of Legends-spelaren Lâm 'k0u' Tịnh Trì har avlidit.

Dödsfallet bekräftas av tidigare lagkamraten.

”Tack för alla fina minnen”, skriver Nikolai ”Mood” Martinsen på Twitter.

Lâm ”k0u” Tịnh Trì spelade under sin karriär för stora lag som Ninjas in Pyjamas, Gamers2 och senast i Fact Revolution.

Enligt Gamer.no så avled han den 1 december. Nu sörjs han av flera tidigare lagkamrater och personer inom e-sportscenen.

”Jag kan inte fatta att han avlidit. Jag minns honom fortfarande som den lyckliga ungen han var i C9”, skriver Schalke 04-spelaren Andrei ”Odoamne” Pascu på Twitter.

”Det är tragiskt”

Han sörjs också av sitt tidigare lag Vodafone Giants:

”Vår jungler från LCS 2016 har avlidit. Det är alltid tragiskt att se någon så ung mista sitt liv. Våra djupaste kondolenanser till hans familj och vänner. Vila i frid.”

Den 22-årige norrmannen var en jungler som imponerat med framför allt sin Lee Sin sedan han blev en professionell spelare 2013. 

Förra våren så var k0u med och toppade tabellen i norska Telenorligan och vann sedan slutspelet med nDurance. På hösten så toppade han sedan tabellen med Riddle Esports, som han också vann turneringen med 2016.

https://twitter.com/OdoamneLoL/status/1202376225265766400

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.