Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nordens bästa drabbar samman i helt nya ligan

"Det här ingen CS-dödare!"
Så här är nya ligan uppbyggd.

Nu får Norden en egen officiell League of Legends-liga.

I nya NLC får de bästa svenska, finländska, danska och norska lagen mäta sig med varandra – och de främsta i Storbritannien och Irland.

– Det finns nu en tydligare väg från amatörligorna till professionell nivå, säger Mo Fadl på Riot Games.

League of Legends är världens största e-sport sett till tittare. Nu får Norden tillsammans med Storbritannien och Irland sin egen officiella League of Legends-liga. Speltillverkaren Riot och Dreamhack har tillsammans tagit fram nya Northern League of Legends Championship (NLC). 

Det är finländska ligan Telia Esports Series som utökas till Norge, Danmark och Sverige samt brittiska ligan UKLC som slås samman.

– Dreamhack har varit den ledande esportorganisatören i Norden under en lång tid och vi är väldigt exalterade över att bli partners till Riot under en lång period framöver för att skapa ett mer stabilt ekosystem för spelare, fans och lag, säger Michael Van Driel, produktchef på Dreamhack, i ett pressmeddelande.

Fnatics akademilag med

Tolv lag kommer att delta i NLC som kommer att dra i gång i juni. Matcherna kommer att spelas online, det vill säga hemifrån, fram till slutspelet som planeras att hållas under Dreamhack Summer i Jönköping i början av augusti.

Bland lagen finns bland annat Fnatics akademilag Fnatic Rising samt välkända organisationer som finländska Ence och norska Nordavind. Svenska organisationen Godsent kommer dessutom vara en av deltagarna, och gör därmed comeback i spelet.

– Det finns nu en tydligare väg från amatörligorna till professionell nivå och vi är spända på att se vad talangerna kan göra på en större scen, säger Mo Fadl, Nordenchef på Riot.

NLC blir en del av det officiella europeiska regionala ligasystemet som leder fram till European Masters. I prispotten finns en miljon kronor per säsong. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.