Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nip vinner svenskmötet – är klart för slutspelet

F0rest, som nu spelar för Dignitas.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Nawwk.
Foto: Ninjas in Pyjamas

Dignitas var på väg mot en tung vändning i svenskmötet – men är nu utslaget ur CS Summit.

Ninjas in Pyjamas å andra sidan är klart för kvartsfinal efter segern.

– Vi trodde att vi var utslagna, berättar Nip-spelaren Plopski efter segern.

De två Ninjas in Pyjamas-legendarerna Patrik ”F0rest” Lindberg och Adam ”Friberg” Friberg ställdes mot sitt gamla lag under fredagen, i en ”sista chansen”-match om en slutspelsplats i CS Summit.

Det var Ninjas in Pyjamas som inledde svenskmötet i CS:GO starkast och körde över Dignitas på den första kartan Train med 16–4. Det såg länge ut som att ninjorna också skulle stänga matchen på Vertigo, men efter 14 vunna rundor kunde laget inte avsluta det hela.

Dignitas stod för en jätteupphämtning och kvitterade matchen efter en 16–14-seger – vilket ledde till att det hela fick avgöras på Inferno.

Även Fnatic klart för slutspel

Ninjas in Pyjamas tog övertaget på kartan som CT-sida och hade en ledning på fem rundor vid sidbytet. De vann också den följande pistolrundan övertygande och lyckades behålla övertaget kartan ut. Slutsiffrorna skrevs till 16–8 och Nip är därmed klart för slutspelet där de ställs mot Virtus Pro i kvartsfinalen.

I slutspelet finns också Fnatic som tog sig dit efter två raka segrar. Svensklaget ställs mot vinnaren av Cloud9 och Mibr som möts i den andra ”sista chansen”-matchen.

– Vi var besvikna efter de första matcherna och spelade med för mycket rädsla, berättar Nip-spelaren Plopski i sändningen efter segern.

Han berättar också att spelarna i laget trodde att de var utslagna efter den senaste förlusten, och ser det nu som att de fått en ny chans. 

– Vi vill ha revansch mot VP nu, säger Plopski.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.