Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nip vinner svenskderbyt efter otroliga vändningen

Backstage: Ninjas in Pyjamas galna uppvärmning inför finalen
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det blev som vanligt ett otroligt Sverige-derby mellan Nip och Fnatic.

Vad sägs om debutkarta, nytt jättelöfte och en galen vändning?

Till slut stod Ninjas in Pyjamas som segrare.

Som om det inte var spännande nog med att se de två svenska storlagen drabba samman så inleddes matchen på nya kartan Ancient. Båda laget debuterade på kartan.

Ninjas in Pyjamas inledde starkast och tog snabbt en övertygande ledning, medan Fnatic endast tyckte vinna rundor under halvköp.

Det var också Ninjas som till slut vann kartan med 16–10.

Fnatic hade därmed en tuff uppgift framför sig när matchen togs till ninjornas hemmakarta Overpass. Fnatic började bäst och tog kommandot, även om Ninjas hämtade in till ett underläge med endast en runda inför sin CT-sida.

Ninjas in Pyjamas, som spelade med nya talangen LNZ, fick aldrig ihop sin ekonomi och det var en sällsynt syn att få se Dev1ce med sin AWP. Fnatic överraskade och vann kartan med 16–8.

Inferno blev platsen för avgörandet.

Otrolig vändning av Nip

Fnatic kom ut i ett rasande tempo och det tog Ninjas hela tio rundor innan man skulle så sin första. Den största anledningen var veteranen Freddy ”Krimz” Johansson som dominerade och fick ett imponerande ace i runda åtta.

Nip fick till slut fem rundor på sin CT-sida, och började sedan kämpa sig tillbaka i andra halvan. Plötsligt stod det 12–12.

Det blev en hjärtskärande förlust för Fnatic med siffrorna 13–16.

Nu är de därmed utslagna ur turneringen, medan Ninjas tar sig vidare.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.