Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NiP vann svenskderbyt – nu toppar de gruppen

"Det här ingen cs-dödare!"
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ninjas in Pyjamas stormar fram i ESL Pro League.

Efter att ha utklassat ”tidernas bästa lag” så vann ninjorna även svenskderbyt mot Godsent.

Nu toppar de gruppen.

Ninjas in Pyjamas fortsätter att dominera i säsong elva av ESL Pro League. Svensklaget krossade ”tidernas bästa CS:GO-lag” Astralis tidigare i veckan och besegrade även Team Spirit. 

På fredagen väntade ett derby mot svenska organisationen Godsent, med förre NiP-spelaren Maikel ”Maikelele” Bill i laget.

Det var ninjorna som inledde starkast och vann en rysare på Nuke med siffrorna 16–14. Nyförvärvet Nawwk imponerade stort och stod för 30 frags och en ADR (snittskada per runda) på 96 på kartan.

Hyllar nya coachen

Därefter spelades Ninjas in Pyjamas kartval Overpass. Där inledde den helsvenska femman i ett rasande tempo på T-sidan och hade en 12–3-ledning vid sidbytet.

Kartan slutade också i en överkörning som NiP vann med 16–4. Nu hyllar Simon ”Twist” Eliasson nytillträdde coachen Björn ”Threat” Pers.

– Han har lagt ner så mycket jobb för laget och alla märker nog nu att vi spelar mycket bättre och visar nya saker, säger han i Twitchsändningen efter matchen.

Han berättar också om att få mer av en hybridroll i laget sedan Nawwk kommit in och blivit huvudsaklig AWP-spelare.

– I början var det svårt att anpassa sig till hur vi arbetar med AWP:s, men nu fungerar det helt klart.

Segern innebär att Ninjas in Pyjamas, som fortfarande är obesegrade, nu leder grupp A i ESL Pro League efter tre spelade matcher. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.