Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nip utslaget efter kross – blytungt för stjärnan

Se Nip-stjärnans nerstängning mot Complexity
Tim ”Nawwk” Jonasson.
Foto: Ninjas in Pyjamas

Det blev en blytung svensk turnering.

Fnatic föll i kvalet och även Ninjas in Pyjamas är nu utslaget efter att ha krossats av Virtus Pro i gruppspelet.

Lagets stjärnspelare visade dessutom upp en oroväckande form.

Det har varit allt annat än en drömstart på året för de svenska storlagen i CS:GO – och allt dystrare blev det under IEM Katowice. Fnatic åkte ut redan i kvalspelet utan att vinna en enda karta medan Ninjas in Pyjamas tog sig vidare till gruppspelet.

Där tog det däremot slut för ninjorna som blev utspelat av Furia på fredagen och sedan blev överkört av Virtus Pro i lördagens måstematch med siffrorna 9–16, 7–16. 

Särskilt oroväckande har lagets stjärnspelare Tim ”Nawwk” Jonassons prestationer varit. 

Mot Virtus Pro hade AWP-spelaren en ADR (snittskada per runda) på endast 42,6 och en HLTV-rating på 0,73, vilket var lägst av alla spelare i matchen. Stjärnans statistik var dessutom ännu dystrare i den tidigare matchen mot Furia.

Efter det tunga uttåget var lagets tränare Björn ”Threat” Pers märkbart nedstämd när han intervjuades i Twitchsändningen.

– Vi vet om våra misstag och kommer arbeta på dem, vi har ett oerfaret lag och vi kommer komma igen, säger han.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.