Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NiP-stjärnans utspel: ”Akuma fuskade...”

Ninjas in Pyjamas-stjärnan Hampus ”hampus” Poser.
Foto: Ninjas in Pyjamas
Akuma anklagas för fusk.
Ninjas in Pyjamas-stjärnan Hampus ”hampus” Poser säger att Akuma har fuskat.

15 lag har anklagat det ukrainska laget Akuma för fusk.

Nu uttalar sig Ninjas in Pyjamas-stjärnan Hampus ”hampus” Poser om situationen.

– Alfred ”RuStY” Karlsson sa att de fuskade, och han var så säker på det så jag tror på honom, säger hampus.

Det var under CS:GO-turneringen EPIC CIS League Spring 2021 som det ukrainska laget Akuma anklagades för att ha fuskat. I klipp som har spridit sig efter matchen syns det hur spelarna i Akuma ofta kollar bort från skärmen. Det spekulerades om att de tittade på en andraskärm som livestreamade matchen för att få information i realtid om var det andra laget befann sig. 

Efter turneringen skrev 15 lag på ett öppet brev där de vill att arrangören vidtar åtgärder för att liknande händelser inte ska upprepas. Bland annat vill de att det ska vara fördröjning på alla streams.

hampus: ”Akuma fuskade”

Försvaret från Akuma var att de endast kollade på radarn, något som Ninjas in Pyjamas-stjärnan Hampus ”hampus” Poser inte köpte när han frågades om situationen i HLTV:s pratshow som streamas på Twitch.

– Det finns ingen anledning att kolla bort från skärmen som de gör.

Han fortsätter:

– Jag har pratat med Alfred ”RuStY” Karlsson för han spelade mot Akuma. Och han sa att de 100 procent fuskade, han var så säker på det så jag tror på honom. Så jag säger att de fuskar, säger hampus.

Hampus fortsatte med att länka ett klipp som visades i streamen, där ett annat lag misstänks ha fuskat. Laget som visades var ex-Marlian, det enda laget som inte skrev under det öppna brevet emot Akuma.

S1mple anklagar Akuma för fusk

Storstjärnan Oleksandr ”S1mple” Kostyliev har även anklagat Akuma för fusk och skrev tidigare på Twitter:

”Om det här är sant, då är det maximal respektlöshet inte bara mot organisationer, men också till alla spelare i RMR-turneringen”

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.