Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NiP nya världsmästare: ”Kan inte hitta orden”

Malkolm "bonkar" Rench, Daniel "NTBees" Byrne, Erik "Bird" Sjösten, Ken "isbittenner" Leander Vang Aspestrand, Dylan "DiGeDoG" Chainski och Aleks "Alex" SuchevFoto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas är världsmästare i Paladins. 

Laget, där svenskarna Bird och Bonkar ingår, besegrade Pittsburgh Knights i finalen.

”Vi gjorde det, världsmästare för andra gången och jag kan inte hitta orden”, skriver Bonkar efter segern.

Finalen i Paladins World Championship hölls under söndagskvällen. Svenska organisationen Ninjas in Pyjamas tog sig dit genom att besegra både Virtus Pro och Renegades under slutspelet.

I finalen ställdes de mot amerikanska Pittsburgh Knights, med svenske Simon ”Simsiloo” Andersson i laget. De spelade inför hemmapubliken i Georgia World Congress Center.

Men det hjälpte inte.

Utsedd till MVP

Ninjas in Pyjamas var det starkare laget och kunde vinna finalen med 4–2 i kartor efter storspel av bland andra Dylan ”DiGeDoG” Chainski, som även utsågs till VM-turneringens MVP.

I laget ingår även den svenska duon Erik ”Bird” Sjösten och Malkolm ”Bonkar” Rench, som nu alltså kan titulera sig som världsmästare i Paladins.

”Vi gjorde det, världsmästare för andra gången och jag kan inte hitta orden. Så mycket tid har spenderats på att ta oss hit som ett lag, vi förtjänar verkligen det här”, skriver Bonkar på Twitter efter segern.

Med sig hem i bagaget tar de en miljon kronor.