Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ninjas vinner svenska klassikern efter rysare

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Det blev stor underhållning för svenska CS-fans på fredagskvällen.

Fnatic och Ninjas in Pyjamas drabbade samman i Dreamhack-slutspelet.

Det var ninjorna som blev segrare efter en rysare över tre kartor och Fnatic är därmed utslaget.

På fredagen fick alla svenska Dreamhack-tittare mötet de hade hoppats på: svenskklassikern i CS:GO mellan Ninjas in Pyjamas och Fnatic.

Det var Fnatic som inledde bäst på den första kartan Overpass, men Ninjas in Pyjamas skulle hämta upp det tidiga underläget och vann till slut kartan med 16–12. Fnatic slog däremot tillbaka på det egna kartvalet Inferno med siffrorna 16-11.

Rysaren skulle därmed avgöras på Vertigo, där ninjorna höjde sig en nivå och visade upp ett imponerande spel. Laget hade en 9–6-ledning vid sidbytet och vann den följande pistolrundan som T-sida.

Ställs mot danska laget

Fnatic lyckades aldrig hämta in underläget, och Ninjas in Pyjamas kunde ta segern med 16–10. Det innebär att Fnatic nu är utslaget ur Dreamhack Open medan Ninjas in Pyjamas får spela vidare i lower bracket. 

– Det känns väldigt skönt att få revansch efter att ha förlorat de senaste 2-3 mötena, säger Nip-lagkaptenen Hampus efter segern i sändningen.

Nu ställs de mot danska Heroic i nästa match klockan 13.00 på lördagen. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.