Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Sämsta turneringen under hela min karriär”

Dev1ce.
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Det blir ingen semifinal för Ninjas in Pyjamas.

Lagets svaga T-sidor mot OG innebar slutet på svenskarnas ESL Pro League.

”Sämsta turneringen i min karriär, en massa skit som pågår och jag måste bara bli bättre”, skriver Nip-stjärnan Dev1ce på Twitter efter förlusten.

41 frags krävdes det för Fredrik ”Rez” Sterner för att bära sitt Ninjas in Pyjamas till seger på öppningskartan Overpass mot OG. Men det var först i förlängningen det kunde avgöras.

Svenska CS:GO-laget fortsatte sedan att imponera under sin CT-sida på Mirage, och OG såg ut att ligga illa till för att nå semifinalen i ESL Pro League.

Nip blev däremot något övermodiga och började göra misstag som släppte in OG i matchen igen. Vid sidbytet var ledningen bara en runda, men Hampus gav ninjorna förnyat självförtroende genom att vinna pistolrundan på egen hand.

Övriga T-sidan såg inget vidare ut för svenskarna. Det slutade 16–12 till OG och matchen fick avgöras på klassiska Dust2.

Ninjas in Pyjamas anfall såg ännu en gång idélöst och tafatt ut, medan OG alltid tycktes ha minst tre försvarare på rätt sajt. 11–4 blev det i halvan, som Plopski avslutade med en enda frag.

– Det här ser blekt ut, det ser riktigt blekt ut för Nip, säger experten Spunj i sändningen.

Det slutade med en 16–4-kross och Ninjas in Pyjamas är därmed utslaget ur ESL Pro League, medan OG är klart för semifinalen.

https://twitter.com/dev1ce/status/1436019617340743686

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.