Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ninjas till semifinal – trots skakiga spelet

Se det bästa från Blast Premier Fall
Foto: Ninjas in Pyjamas

Det såg skakigt ut.

Men svenska Ninjas in Pyjamas är klart för semifinal i IEM Winter i Stockholm.

I kvartsfinalen ställdes Ninjas in Pyjamas mot svenska laget Godsent, som numera mönstrar en helbrasiliansk femma. Nip inledde mötet på ett väldigt dominant sätt på motståndarnas kartval Nuke, som försvarare.

Nyförvärvet Patrick ”Es3tag” Hansen tycks ha blivit varm i de svarta och neongula kläderna, och stod för en fin insats när laget tog elva rundor som CT. De vann Nuke med 16–10.

Den hårda kritiken mot ninjornas T-sidor fick nytt vatten på sin kvarn på Overpass, där Godsent stängde ner svenskarna helt med förkrossande 12–3. Det slutade 16–8.

Vilka som skulle få semifinalplatsen avgjordes på Ancient. 

Med fem rundor till godo skulle de få göra ett nytt försök som anfallare i den andra halvan – för att stänga matchen. När det behövdes som mest så kunde Ninjas in Pyjamas visa upp ett stabilt spel och vann kartan med 18–8.

De är därmed klara för semifinal i IEM Winter och får möta G2 Esports, som slog ut dem ur PGL Major i Stockholm.

Sent på lördagsnatten åkte Fnatic ut ur turneringen mot Gambit.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.