Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ninjas tunga förlust i gruppfinalrysaren

Se de sju mest ikoniska ögonblicken i CSGO
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Nu är CS:GO-säsongen officiellt i gång igen.

Ninjas in Pyjamas imponerade i sin gruppfinal i Blast Premier.

Men trots flera chanser att vinna var det G2 som vann förlängningsrysaren.

Världsstjärnorna är tillbaka på servern för första gången i år efter vinteruppehållet för att mötas i Blast Premier-gruppspelet.

På fredagen inledde Ninjas in Pyjamas mot tyska Big. De spelar däremot utan stjärnan Dev1ce som tar en förlängd paus på grund av hälsobekymmer. Ersätter honom gör ännu en gång talangen Phzy.

– Man hinner ju aldrig bli van och bekväm innan det händer något, så det är tufft på det sättet. När ”Devve” kommer tillbaka tror jag det kommer bli bra, det känns rätt med oss fem, sa Plopski tidigare till SportExpressen

Bäst av ett-mötet mot Big skulle avgöras på Overpass. 

Svenskarna fick en usel start på CT-sidan och förlorade de första sex rundorna innan de kunde stabilisera. Men det var Ninjas in Pyjamas som tog över matchen helt och tog tolv av de följande 14 rundorna.

De vann till slut med 16–12.

Hade chans till revansch

Någon timme senare föll de mot ”superlaget” G2 Esports med 6–16. Ninjas in Pyjamas besegrade därefter Big en andra gång (16–9) och nådde gruppfinalen där det ställdes mot G2 ännu en gång.

Svenskarna hade flertalet chanser att vinna matchen, men G2 kom tillbaka och avgjorde i förlängningen med siffrorna 22–19. Därmed vinner de gruppen.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se de galna händelserna med CS:GO-stjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.