Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ninjas oväntade utspel mot Fortnite: ”Är fusk”

Ninja kommer med ett oväntat utspel mot Fortnite.

Stjärnan riktar hårda fuskanklagelser mot en av spelets inbyggda funktioner.

”Det är aimbot”, skriver han på Twitter.

Fenomenet Fortnites allra största stjärna har sedan starten varit streamern Tyler ”Ninja” Blevins, 28. Han har inte gjort sig känd för att komma med kontroversiella uttalanden, men nu svingar han vilt mot spelet som höjde honom till toppen.

Under hela sin karriär så har Ninja spelat Fortnite på pc i stället för på konsoler så som Playstation och Xbox. Efter att för första gången ha testat spelet med en spelkontroll i stället för tangentbord och mus så riktar han skarp kritik mot Fortnite.

”Jag har precis spelat med en kontroll på pc för andra gången på två dagar. Jag har tävlat i flera spel på proffsnivå med både kontroller och mus och tangentbord. Du kan inte intala mig att hundraprocentig aim assist och linjära inställningar inte är är aimbot”, skriver han på Twitter.

Spelar Valorant i stället

Den som spelar med mus- och tangentbord ses oftast ha ett stort övertag i spel eftersom det är lättare att sikta med mus än vad det är med en dosa. Detta komponseras i Fortnite med att ge hjälp till kontrollspelare genom att siktet ställs in på motståndarspelare när ens sikte är i närheten av denne.

Detta menar Ninja är detsamma som att fuska. Inställningen, som kallas ”aim assist”, är däremot inget nytt i spelet utan har funnits sedan starten. 

Den senaste tiden har Ninja mestadels spelat nya Valorant i stället på sin Mixerkanal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.