Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ninjas in Pyjamas ute – förlorade mot krislaget

Se allt det bästa från slutspelet i Stockholm Major
Foto: Blast Premier / Twitch
Foto: Twitch / Blast Premier

Ninjas in Pyjamas hade stora problem, trots att man mötte en motståndare i spillror.

Nu är svensklaget utslaget i Köpenhamn.

Utan en enda seger.

På papperet såg det ut som en enkel match för Ninjas in Pyjamas mot amerikanska Team Liquid, som varit öppna med att laget är på väg att splittras. De har inte heller tränat ihop inför turneringen.

Ninjas inledde med ännu en övertygande CT-sida på nya favoritkartan Inferno mot amerikanerna. Dessförinnan hade svenskarna dessutom tagit åtta rundor som anfallare.

Kartan slutade 16–13 till Ninjas fördel.

På Mirage var det amerikanerna som inledde starkast och vann snabbt fem raka rundor, innan födelsedagsfiraren Hampus ”Hampus” Poser kunde sätta stopp för dem. Men övertaget var ändå hela sju rundor inför Ninjas T-sida.

Det blev en total överkörning med 16–4 för Liquid, och matchen fick avgöras på Overpass.

Chockförlust för Nip

Där vann Ninjas in Pyjamas de första fem rundorna, men började sedan tappa. Skillnaden var en runda mellan lagen, till svenskarnas fördel, inför sidbytet. Det blev också en viktig Ninjas-seger i den följande pistolrundan på lagets svaga T-sida.

Resten av kartan blev dramatisk och lagen tycktes turas om om rundorna innan Liquid kunde rycka ifrån. I slutändan stod amerikanerna som segrare med siffrorna 16–11. 

Ninjas in Pyjamas är därmed utslaget ur Blast Premier. De kan däremot trösta sig med att att ha kvalificerat sig till världsfinalen i Blast. Trots att de inte vann någon match.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.