Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ninjas in Pyjamas släpper hela laget

”Vad ska han göra för sina 500 000 kronor?” • Han är Sveriges nya världsmästare
Foto: Ninjas in Pyjamas/Youtube
Foto: Ninjas in Pyjamas/Youtube

Ninjas in Pyjamas släpper hela sitt Pubg-lag.

Organisationen uppger att anledningen är en omstrukturering.

– Vi vill tacka alla involverade i Ninjas in Pyjamas för nästan ett och ett halvt år av deras stöd, säger coachen Martin ”dohfOs” Lundén.

I september 2018 så rekryterade svenska Ninjas in Pyjamas ett Pubg-lag bestående av Justin ”MiracU” McNally, Alex ”vard” Gouge, Laurynas ”Gaxy” Rudys, Laurynas ”Nbs” Kisielius och Martin ”dohfOs” Lundén.

Nu står det klart att hela laget tvingas lämna.

NiP meddelar att de håller på att omstrukturera organisationen med målet att bygga ”underhållningsprodukter av världsklass” för samtliga spel som de är involverade i.

– Vår mer vertikala strategi kräver att vi fokuserar på innovation och utvecklar nuvarande spel vidare. Tyvärr så känner vi inte att vi kan erbjuda det för vårt Pubg-lag, säger Jonas Gundersen, operativ chef i Ninjas in Pyjamas, till den egna sajten.

”Framtiden är ljus”

Laget har haft blandade resultat under de senaste 18 månaderna, men kom bland annat trea i Europe Leagues fas 1 i fjol, och inkasserade 330 000 kronor.

– Även om vi lämnar NiP så ser framtiden ljus ut och vi ser fram emot att nå ännu fler milstolpar, och jag hoppas att några av er följer oss på den resan, säger coachen Martin ”dohfOs” Lundén.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.