Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ninjas in Pyjamas kross i ödesmötet

Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas chockades i Dreamhack-premiären.

Ännu en förlust skulle innebära att svenskarna är utslagna.

Men mot finländska Ence så dominerade ninjorna från start till slut.

Svenska Ninjas in Pyjamas var pressat att vinna mot Ence efter förlusten mot Sprout på öppningsdagen av Dreamhack Open i CS:GO. 

Finländarna hade aldrig en chans.

Nip hade en stor uppvisning på det egna kartvalet Overpass där Fredrik ”Rez” Sterner var kartans jätte med 23 frags och en ADR (snittskada per runda) på 103,9. Svenskarna vann den med 16–7.

Ence tog sedan matchen till Train där Ninjas direkt tog sex raka rundor. Efter en sen upphämtning i den första halvan så hade däremot Ence endast tre rundor upp till svenskarna.

Till slut stod Ninjas in Pyjamas som segrare med 2–0 efter att ha tagit Train med siffrorna 16–13, även om det tog flera ”matchbollar” för att stänga mötet. Det innebär att Ence redan är utslaget ur Dreamhack Open efter två raka förluster.

Under lördagen ställs Nip mot danska North i den avgörande matchen i grupp D.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.