Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kaoset – Ninja streamar på Youtube

Foto: CHRISTIAN MONTERROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Twitch och Facebook verkar få maka på sig.

Ninjas val föll på Youtube där stjärnan hade sin första stream sedan Mixer lades ner.

– Det här är galet, säger Tyler ”Ninja” Blevins under första sändningen inför 140 000 tittare.

I slutet av juni kom chockbeskedet att Microsofts jättesatsning Mixer – som skulle utmana streamingjättar som Twitch – läggs ner. Det innebar att två av världens största streamers, Ninja och Shroud, blev fria att leta efter nya hem till sina streams.

Nu lutar det mot att Ninja, som gjort sig ett namn genom framför allt Fortnite, hamnar på Youtube. Det har tidigare ryktats om både en återkomst till Twitch samt en affär med Facebook.

Enligt pålitlige Rod ”Slasher” Breslau så har Ninja däremot inte skrivit på ett avtal om exklusivitet med Youtube i dagsläget, utan har på egen hand valt att streama där i nuläget.

Ninja började sin karriär som professionell Halo 3-spelare innan han blev en streamer på Twitch där han blev världens störste med 14 miljoner följare och även fick ett eget skin i spelet med sin liknelse. Den siffran minskade däremot kraftigt efter bytet till Mixer.

Jätteantal tittare direkt

Nu återstår det att se om han kan öka antalet följare igen. Enligt profilen Harris Heller så snittade Ninja 3 000 följare under sista veckan på Mixer, och när första sändningen på Youtube drog i gång vid 19-tiden på onsdagen så hade han hela 140 000 tittare.

– Tack så mycket för att ni är här, det här är galet, säger Ninja i sändningen.

Det är ännu oklart vart Michael ”Shroud” Grzesiek hamnar.

https://twitter.com/Ninja/status/1280910420669272067

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.