Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nilah – här är nästa champion till LoL och hennes abilities

Historien bakom Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Nu kommer ännu en ny champion till League of Legends.

Nilah heter hon – och hon är gjord för bot lane.

Alla hennes förmågor har nu också avslöjats.

Nilah är namnet på nästa champion som släpps till storspelet League of Legends och kommer med patch 12.13. Hon beskrivs som en närkampsexpert som stärker sina lagkamrater.

Här är samtliga av hennes förmågor:

Passive – Joy Unending:

När Nilah får en ”last hit” på en minion så delar hon XP:n, som normalt går förlorad, med sina medspelare runtom sig. Utöver de så blir helande och sköldar som hon får av lagkamrater starkare. Denna bonus ges även till lagkamraten som helar eller sköldar henne.

Q – Formless Blade:

Passivt: Attacker och förmågor som skadar motståndare ignorerar en viss del av deras armor och helar Nilah en portion av skadan. Detta skalar med critchans och kan överhela, vilket renderar i en sköld för Nilah.

Aktivt: Nilah gör skada i en linje framför sig. När hon träffar en motståndare så ökas hennes räckvidd och attackfart i några sekunder. Hennes basattacker kommer också göra splashskada i en kon för extra skada.

W – Jubilant Veil:

Hennes W gör att hon omger sig av en dimma och hon får extra rörelsesnabbhet samtidigt som inkommande magisk skada minskar. Han kan under tiden inte heller träffas av basattacker och hon kan även gömma sina medspelare i dimman. 

Liknande som i Sennas W-förmåga.

E – Slipstream:

Nilah hoppar (”dashar”) genom en champion, minion eller monster och skadar motståndare som hon hoppar igenom. Under hoppet kan spelaren aktivera sin Q för att föra med sig motståndare och dela ut extra skada – samt aktivera sina förstärkta attacker från Q:s passiv.

R – Apotheosis:

Med sin ultimate så snurrar hon sitt vapen i ett område kring sig, vilket orsakar skada och drar in motståndare mot centrum av området. Sedan sker en sista explosion som orsakar mer skada och helar Nilah. Om hon helar mer HP än sitt max så får hon en sköld.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.