Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niko sågar svensken: ”Han är överskattad”

Se det bästa med storlagen i IEM Winter
Rez.
Foto: Ninjas in Pyjamas
Niko.
Foto: ESL / Twitch
Kennys är tillbaka i G2.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

På lördag möts Ninjas in Pyjamas och G2 Esports i semifinalen.

Inför matchen sågar storstjärnan Niko en av de svenska spelarna.

– Rez är överskattad. Han ska vara en superstjärna, men han presterar inte ofta nog, säger han till SportExpressen.

G2 slog ut svenskarna ur jätteturneringen PGL Major i Stockholm tidigare i år. Nu är Ninjas in Pyjamas ute efter revansch när lagen möts igen på lördag – i semifinalen i IEM Winter.

Inför mötet svarade G2 på frågor om sitt motstånd.

– Det är ett väldigt bra lag, men inte en titelutmanare. De saknar erfarenheten för att ta pokaler och det är bara Dev1ce egentligen som har erfarenheten som krävs. Det kunde man se i majorn, för vi visste att vi skulle vinna mot dem. Nip hade för mycket press på sig vilket gav oss en fördel, säger storstjärnan Nikola ”Niko” Kovac under en presskonferens.

Han ser nyförvärvet Patrick ”Es3tag” Hansen som ett bra tillskott för laget, då han är en spelare som är en ”bra all-round-spelare”. Men Niko tror också att det kommer ta tid för dansken att lära sig svenska och kommunicera effektivt.

– Jag gillar inte heller att han trodde att de skulle bli bäst direkt, det är lite för kaxigt. Det kommer ta tid att vänja sig, svarar Niko på SportExpressens fråga.

Vem skulle du säga är den bästa svenska spelaren just nu?

– Svenska spelare... Hampus gör väldigt bra ifrån sig, han spelar ofta bra och skapar mycket utrymme för laget. Rez är överskattad. Han ska vara en superstjärna, men han presterar inte ofta nog.

Matchen mellan G2 Esports och Ninjas in Pyjamas spelas klockan 16.00 på lördag.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.