Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

N0tails miljonregn – har nu tjänat mest av alla någonsin

Johan ”N0tail” Sundstein inför finalen mot Team Liquid.
Foto: IMAGINECHINA / DING ZHENJIE - IMAGINECHINA/SIPA SIPA USA
Foto: IMAGINECHINA / DING ZHENJIE - IMAGINECHINA/SIPA SIPA USA
Foto: IMAGINECHINA / DING ZHENJIE - IMAGINECHINA/SIPA SIPA USA

OG blev i helgen historiska mästare efter andra raka segern The International. Dota 2-kungarna tog hem förstapriset på 145 miljoner kronor och danske Johan ”N0tail” Sundstein har nu tjänat in mest prispengar i e-sportens historia någonsin - 67 miljoner kronor.

– GG, Team Liquid, Dota är ett fantastiskt spel, twittrade N0tail efter finalsegern.

Finalen i The International 2019 blev en stenhård serie mellan Team Liquid och fjolårsmästarna OG. Team Liquid kunde efter en stark start ta hem ett väldigt svängigt och märkligt game 1.

Men efter det handlade det bara om OG som körde över rivalerna i game 2 innan finske midlanern ”Topson” nästan på egen hand krossade TL i game 3. OG tog därmed hem The International för andra året i rad och förstapriset på sanslösa 145 miljoner kronor. 

–  Det är extremt svårt att förstå, det är för bra för att vara sant. Det känns så bra, sa en tårögd lagkapten Johan ”N0tail” Sundstein efter segern i Twitchsändningen.

Alla i OG topp 5 av de som tjänat mest någonsin

Och inte nog med att OG vann den största prissumman i e-sportens historia. Hela laget innehar nu de fem översta platserna över de spelare som tjänat mest prispengar någonsin. Toppar gör den danske lagkaptenen Johan ”N0tail” Sundstein med sina 67 miljoner kronor tätt följt av finske supporten Jesse ”JerAx” Vainikka på 62,5 miljoner.

”Det har varit en ära att få spela ytterligare en final i TI. Det här året har varit en utmaning för mig och jag tänker hela tiden på hur mycket alla personer har funnits där för mig när jag har behövt dem. Tack, från botten av mitt hjärta.
Gg, Team Liquid. Dota är ett fantastiskt spel!”, skriver ”N0tail” på twitter efter segern.

https://twitter.com/OG_BDN0tail/status/1165840508964483073

Men som organisation har dock OG (323 miljoner kronor) ännu inte lyckats komma ifatt Team Liquids 330 miljoner när det gäller totala prispengar. Men det kanske inte så konstigt. Liquid har ju prispengar från totalt 1597 turneringar fördelat på massor av spel – OG har ”bara” prispengar från 67 turneringar där de två senaste segrarna i The International står för över 90 procent av den summan. 

Se hela listan på de som tjänat mest prispengar på Esport Earnings! 

https://twitter.com/OGesports/status/1165604729260408832

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.