Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mysteriet ”albert12798” – jättekontot är avstängt

Albert12798 har stängs av.
Foto: Twitter
Albert12798 var populär för sina ”ratios”.
Foto: Twitter
Han presenterades som en medlem av e-sportorganisationen LG.
Foto: Luminousity Gaming
...efter sin ratio.
Foto: Twitter

Kontot fick en halv miljon följare på fyra månader och visade upp sig mot bland andra Elon Musk och rapstjärnan Playboi Carti.

Nu har ”Albert12798” stängs av och mystiken kring succékontot är stort.

Ingen vet någonting om identiteten på person bakom eller varför kontot stängts av.

I september skapades Twitterkontot med namnet ”Albert12798”. Kontot hade ingen profilbild eller någon information. Men snart hade kontot över en halv miljon följare och blev känt för sina ”ratios” – en internettrend där kontots svar på andras tweets fick fler ”likes” än huvudtweeten.

När den stora e-sportorganisationen Luminousity Gaming utmanade sina följare att få 100 000 likes på ett svar till deras inlägg, för en chans att värvas av laget, så svarade Albert12798 med ett simpelt: ”Det är enkelt”.

En kort tid senare hade hans svar sprängt gränsen på hundra tusen likes och i slutet av december skrev Luminousity ett inlägg där de välkomnade personen till organisationen. 

Dessutom lyckades han bland annat med en ratio på en tweet av rapstjärnan Playboi Carti, som har nästan två miljoner följare. På rapparens tweet, där han skrev ”mitt bästa verk hittills”, så svarade Albert12798 helt enkelt med ”min bästa ratio hittills”. Svaret fick nästan 300 000 likes. Även Elon Musk fick samma behandling.

Nu har det mystiska kontot blivit avstängt av Twitter – och ingen vet varför. 

Identiteten ett mysterie

Fram till avstängningen hade Albert12798 fått ihop hela 554 000 följare under sina fyra månader, enligt Dexerto. Ingen vet ingen någonting om skaparens identitet, nationalitet eller om avstängningen är permanent.

För de som följer e-sportscenen på Twitter är det få som har undgått kontot och många har spekulerat att det på något vis är länkat till den stora e-sportorganisationen 100 Thieves på grund av att Albert12798 följde många av dess kreatörer och professionella spelare. 

Efter avstängningen finns däremot risken för att mysteriet med Twitterkontot aldrig blir löst.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/Luminosity/status/1341454111393411073

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.