Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordet på Ingrid, 19, filmades och delades

Ingrid ”Sol” Oliveira Bueno da Silva, 19.
Foto: Instagram
Guilherme Alves Costa grips av polis.
Foto: Newsflash

Dödsfallet skakar gamingvärlden.

Brasilianska Call of Duty-proffset Ingrid ”Sol” Oliveira Bueno da Silva, 19, uppges ha mördats av en annan professionell gamer som har gripits, skriver Dexerto.

Det brutala mordet ska också ha filmats och delats på internet.

Den brasilianska gamingscenen befinner sig i chock efter det brutala mordet på 19-åriga Call of Duty Mobile-proffset Ingrid Oliveira Bueno da Silva, som är mer känd som ”Sol”. 

Hon ska ha hittats under måndagen med knivskador i ett hem som tillhör en manlig Call of Duty-spelare vid namn Guilherme ”Flashlight” Alves Costa, 18, i brasilianska Sao Paulo, skriver Dexerto.

De två träffades online och efter att ha gripits för dådet ska han ha erkänt mordet, som han medger att han hade planerat. I video som cirkulerar på gripandet säger Alves Costa till polisen att han är vid sinnes fulla bruk och att han ville genomföra mordet.

Mordet filmades och delades

Han har dessutom filmat mordet och delat videon på sociala medier i grupper han tillhört. En av Instagram-grupperna som han delat videon i säger i ett uttalande att det hade inslag av terrorism och ett hatiskt tal mot kristna.

”Vi är alla sörjande. Vila i frid och hoppas rättvisa skipas”, skriver brasilianska CoD-laget Jaguares på Twitter efter det tragiska beskedet.

”Hon var en fantastisk person som vi kommer komma ihåg varje dag solen stiger upp”, skriver hennes eget lag FBI Esports.

Alves Costas rättegångsdatum är ännu inte offentliggjort.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.